ORDFÖRANDES HÄLSNING:

Jag vill önska dig en skön sommar och välförtjänt semester med ett enormt tack!

Jag är så otroligt tacksam för det fantastiska arbete som har gjorts inom småbarnspedagogiken under detta verksamhetsår och speciellt nu under våren. Hösten var tuff på många håll p.g.a. den otroligt svåra personalsituationen. Trots det genomförde ni ert arbete både pedagogiskt och kvalitativt så gott det gick med tanke på situationen. Å sen kom Corona våren – då var det kanske inte mera personalsituationen som var det svåraste, utan oron, rädslan och ovissheten!

Det som jag har förargat mig över hela våren är att allt det otroligt viktiga och fina pedagogiska arbete som vi gör inom småbarnspedagogiken igen glömdes bort av allmänheten. Det var vårdarna inom hälso- och sjukvården samt skolornas lärare som lyftes upp och gjordes till ”hjältar”. I stället för att lyfta upp det småbarnspedagogiken handlar om – en systematisk och målinriktad helhet som består av fostran, undervisning och vård, i vilken i synnerhet pedagogiken betonas, hamnade småbarnspedagogiken igen tillbaka där vi varit – en förvaringsplats för att föräldrarna skulle kunna arbeta... morr.

Därför vill jag nu tacka er, var och en för det fantastiska pedagogiska arbete ni gjort med de barn som var på plats på daghemmen och med de barn som var hemma. Ni om någon är hjältar – varje dag tog ni er till arbetsplatsen och var tillsammans med barnen, ni kramade dem och tröstade dem och såg till att de hade det bra och att barnen fick ta del av kvalitativ småbarnspedagogik och fick det de har rätt till. Ni om någon förtjänar att hyllas, skrivas om och tackas offentligt och officiellt! Tusen tack!